Hoog sensitiviteit 

Kinderen | jongeren | & voor ouders

v.a. 7 jaar - 18 jaar


"Als mijn kind uit school komt is hij vaak aan het huilen en jammeren. Hij krijgt zo veel prikkels en kan zich niet zo goed voor die prikkels afsluiten. "

~ overprikkeling ~

Hoogsensitief kind

Ken je het gevoel van machteloosheid? Voor ouders is het niet altijd makkelijk om een hoogsensitief kind te hebben. Dit is ook niet gek of iets om je voor te schamen. Hoogsensitieve kinderen ervaren veel prikkels. Maar niet ieder kind is gevoelig voor dezelfde prikkel. 

Kinderen krijgen veel prikkels binnen in de huidige maatschappij, zowel fysieke als emotionele prikkels. Het is voor kinderen niet altijd even makkelijk om zich af te schermen tegen al deze prikkels en om te gaan met hun krachtige eigenschap. Dit maakt het voor ouders ook niet altijd makkelijk het kind te ondersteunen. 

Samen met het kind (en ouder) ga ik onderzoeken waar het kind zijn energie aan kwijt raakt en wat we daar aan kunnen doen. Ook kan ik samen met de ouder kijken wat ik binnen de gezinssfeer kan betekenen wanneer een kind hoogsensitief is. 

Ik vind het heel belangrijk dat kinderen met deze eigenschap leren omgaan en ze het als hun kracht kunnen gebruiken in plaats van als last ervaren.

 

Mijn aanpak is bij hoogsensitieve kinderen rustig, begripvol en vol interesse. Om het zelfvertrouwen ten alle tijden te stimuleren werk ik met een positieve benadering. Dit vind ik belangrijk omdat ieder kind bijzonder en uniek is en dit mogen ze zelf ook zo ervaren. 

  • Als je last hebt van veel prikkels.
  • Als je je wilt leren afsluiten. 
  • Als je jezelf beter wilt snappen. 
  • Als je hulp nodig hebt je kind beter te begrijpen.
  • Als er conflicten zijn binnen het gezin.
  • Als je kind last heeft van veel prikkels. 

Mijn ervaringen

Vanaf jongs af aan ben ik bewuste HSP'er. Tot nu toe heb ik heel veel mogen leren en ontwikkelen. In mijn ogen blijft dit ook een ontwikkelingsproces met jezelf. 

Daarnaast heb ik ervaring met het begeleiden/coachen van specifieke hoogsensitieve hulpvragen binnen mijn praktijk. Ook werd ik op mijn middelbare school ook ingezet als HSP buddy.

Meer weten of een afspraak maken?

Wilt u meer informatie over hoogsensitiviteit of over mijn werk met hoogsensitieve kinderen? U kunt contact opnemen via het naast staande formulier, ook voor het maken voor een afspraak of andere vragen.