Kinder- en jongeren coach 

Kinderen | jongeren | & voor ouders

(v.a. 7 jaar tot 18)


"mama, ik wil helemaal niet zo vaak boos zijn.."

Mark is 15 en wordt vaak boos. Hij weet eigenlijk niet goed waarom hij zo boos wordt, wel weet hij dat hij dat niet meer wilt. Samen kunnen we onderzoeken hoe en waarom dit gebeurd en vooral, hoe we dit kunnen voorkomen. 

(Kinder) coach?

Een kindercoach houdt zich voornamelijk bezig met hulpvragen gerelateerd aan de ontwikkeling van het kind en gedragsproblemen. Voorkomende thema’s kunnen zijn: angst of faalangst, boosheid, frustratie of woedeaanvallen, onzekerheid of verlegenheid, moeite hebben met uiten van emoties of buikpijn of hoofdpijn zonder lichamelijke oorzaak. In een traject wordt gekeken naar de opvoeding en de omgeving waarin het kind zich begeeft. Een kindercoach gaat toekomstgericht aan het werk en kijkt naar wat de wensen zijn van het kind, het kind staat centraal in het traject. Er wordt vooral gefocust op de kwaliteiten van het kind. Deze kunnen ingezet worden tijdens de coachsessies om grip te krijgen op de problemen die het kind ondervindt.

 

Het kan ook zijn dat de ouder of opvoeder van het kind tegen bepaalde dingen in de ontwikkeling van het kind aanloopt. Een kindercoach is daarom niet alleen geschikt voor kinderen maar ook voor hun opvoeder of ouder. Er wordt samen gekeken naar wat de hulpvraag is en of het kind deze ook heeft. Wanneer de hulpvraag duidelijk is wordt er gekeken hoe het kind hiermee aan de slag kan en wat daarbij helpt.

 

Kinderen mogen zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen en ontplooien, wanneer daar even een blokkade in is ontstaan ben ik daar om het kind verder te helpen. Het belangrijkste vind ik dat kinderen positief gestimuleerd worden om zelf te veranderen waar zij tegen aan lopen. Met deze begeleiding probeer ik naast positiviteit ook de autonomie van het kind te stimuleren. Vaak voelen kinderen wel aan wat ze nodig hebben maar kunnen dit niet naar buiten vertalen. Hierdoor wordt het soms moeilijk om te snappen wat hij/zij nodig heeft.

Door mijn werk als ervaringsdeskundige HSP gespecialiseerd in hoogsensitieve kinderen. Klik hier voor de pagina hoogsensitieve kinderen.

Daarnaast ben ik gecertificeerd kindermasseur, dit kan ik inzetten tijdens een traject wanneer dit aansluit bij het kind. 

Voor wie?

Individuele coaching voor kinderen  (v.a. 7 jr)

Wanneer je als gezin elkaar weer beter wilt begrijpen (v.a. 7jr)

  • Als je je anders voelt dan anderen.
  • Als je jezelf even kwijt bent.
  • Als je een steuntje in de rug kunt gebruiken.
  • Als je elkaar even kwijt bent.
  • Als je kind niet verder vooruit komt.
  • Als je hulp nodig hebt je kind beter te begrijpen.

Maak een afspraak:

Hoe gaat het in zijn werk?

U kunt het naast staande formulier invullen, hierna zal ik zo snel mogelijk contact met u opnemen. Dan wordt er een telefonische kennismaking gepland, hierin kunt u de hulpvraag alvast introduceren en kijken we of er een klik is. 

Mocht ik inschatten dat u elders beter terecht kan zal ik dit eerlijk aan u mededelen. 

Wanneer er een klik is en de hulpvraag aansluit bij mijn aanbod wordt er een intake ingepland.